Niels de Vries van Zaak van NN: “In de uitvraag van oktober 2020 was het voorstel om de woningen af te stemmen op de omliggende (gemetselde) appartementengebouwen. Wij omarmden dit idee, maar zagen ook de kans om een extra dimensie aan het plan toe te voegen. 

Alle appartementengebouwen staan aan de rand van het plangebied waar het verkeer de boventoon voert. In de luwte van deze rand ligt een prachtig groen gebied. Het was een uitgelezen kans om met de grondgebonden woningen juist hierop te reageren. Door de woningen volledig van hout te maken werd het plangebied omgevormd tot “hard van buiten en zacht van binnen”.

Ons plan kent geen achterzijden of blinde gevels. Het heeft een alzijdig karakter met rondom grote gevelopeningen. Verschillende houtafmetingen geven detail aan de gevel en sluiten perfect aan op het snelle bouwsystem van IIBO.

Stoere verticale houtaccenten geven allure aan de woning en maken de individuele woningen binnen het geheel herkenbaar.”