Vandaag is een mooie zonnige herfstdag en spontaan besluiten we om te gaan wandelen in het bos als onderbreking van de werkdag. In het dagelijkse werk besef je niet altijd wat een fijn vak wij uitoefenen. Wij bedenken woningen die een thuisgevoel geven. Voor nieuwe gezinnen, alleenstaanden, ouderen. Niet alleen om te wonen, maar vooral om te leven. Als ik op zo’n dag als vandaag door het bos loop besef ik dat we als ontwikkelaar een belofte na moeten komen, zowel naar onszelf als naar de toekomstige bewoners van alle mooie plekken die we ontwikkelen en nog gaan ontwikkelen. Laten we niet alleen ‘mooie’ woningen maken, maar er ook verantwoord mee omgaan in het productieproces en het duurzame karakter. We willen toch dat we over 10 of 20 jaar nog eens langs de woningen rijden en zien dat er veel nieuw ‘leven’ is ontstaan met respect voor de natuur?

Hoe we dat doen in onze dagelijkse race om van elk project een succes te maken? Door samen te werken en met verwondering te blijven kijken naar elk onderdeel, van het ontwerpproces tot aan realisatie. In overleg met de aannemers kijken wat de mogelijkheden zijn, ondanks het spanningsveld van de huidige bouwkosten. Toch proberen om te blijven kijken naar elk detail dat de woning leefbaar maakt en als een lekkere jas voor de bewoner voelt.

Wonen in de stad of aan de rand van het dorp. Zelf ben ik opgegroeid aan de rand van het dorp, heerlijk als kind, nu en tijdens de studie was het fijn in de stad met alle voorzieningen. Als EFY zijn we nu bezig met de ontwikkeling van een nieuwe wijk waar druk op staat, zowel door de gestegen bouwprijzen als door de druk op de kwaliteit van leven. Dit is een wijk is aan de rand van het dorp. Bij dit soort locaties kijk ik altijd naar waar zou ik zelf willen wonen en waar moet dat aan voldoen? Zolang ik er zelf wil wonen is het een goed plan! Deze gedachte is voor mij de basis voor iedere nieuwe woningbouwontwikkeling.

Het leuke is dat wij het daadwerkelijk gaan doen, ik ga wonen in een zelf ontwikkeld project. Echt een uniek en mooi moment. Het voldoet aan alles waar wij als EFY en als persoon voor staan en gaat ons ongetwijfeld veel levensgenot brengen.

Dit was mijn eerste persoonlijke verhaal over ontwikkelen met EFY Group. Vanaf nu zullen regelmatig blogs gepost worden met persoonlijke raakvlakken tijdens het ontwikkelen van de locaties waar EFY mee bezig is. Heb je vragen? Stel ze gerust, want we willen graag leren van iedereen die ideeën heeft over wonen en leven.