Het is december en ter afsluiting van 2018 is dit een goed moment om eens terug te kijken op het afgelopen jaar. 2018 was voor ons als EFY Group een jaar waarin we ons versterkt hebben met twee nieuwe personeelsleden en daarmee staat er nu een sterk en stabiel team. We hebben het afgelopen jaar nieuwe acquisities gedaan in Gouda, Haarlem en Deventer. Dit betekent dat we een stabiel 2019 voorzien waarin we zo ongeveer 100 eenheden gaan verkopen.

Een nieuw jaar, een nieuwe plek voor EFY Group. Ondanks dat we met veel plezier alweer een jaar in de Gasfabriek werken vanuit een prachtig kantoor met uitzicht over de IJssel, verhuist EFY Group begin 2019 naar een nieuwe plek. Privé ga ik verhuizen naar Haarlem en dat betekent dat we in Deventer met minder ruimte toe kunnen, omdat we ook in Haarlem een kantoor openen. Twee nieuwe plekken in 2019 die veel energie gaan geven voor leuke nieuwe projecten.

De mooiste ontwikkeling in 2018 was ongetwijfeld het project Beaufort in Blaricum. We hebben ons bij de ontwikkeling vooral laten leiden door kwaliteit en dat werd gewaardeerd! Dit zagen we zowel terug in het oordeel van de gemeente als bij de verkoop van de woningen. Inmiddels zijn we hier gestart met de bouw van de woningen. 2018 was ook een leerzaam jaar voor ons team. Onze deelnamen aan verschillende selecties daagden ons uit om zeer creatief te zijn, maar er werd ook duidelijk waar de kwaliteit van EFY ligt. Onze kracht ligt vooral bij middelgrote projecten waar we veel invloed hebben op het ontwerp. Hier worden wij als team en individu echt enthousiast van.

De veranderingen rondom de verhuizing naar Haarlem geven veel positieve energie, en ook voor onze kinderen staat er verandering op het pad. De jongste gaat naar de basisschool en de oudste naar het voortgezetonderwijs, voor beiden een nieuwe wereld. Zo geldt dat ook voor de veranderingen bij EFY Group; de vaste kern in Deventer blijft en gaat ongetwijfeld vol enthousiasme van 2019 een mooi jaar maken. Vanuit Haarlem zullen we weer nieuwe dingen ontdekken en de verbinding blijven houden met Deventer. Zo houden we elkaar scherp en kunnen we van elkaar blijven leren.

In 2019 wil ik vooral blijven doen wat ik zo mooi vind aan dit vak: nieuwe woonomgevingen maken waar mensen verwonderd worden.

Voor het nieuwe jaar veel samenwerking en verwondering gewenst!

Maikel Spelt
Directeur EFY Group