Bij de selectieprocedure voor medeopdrachtgeverschap Kavel 04-09 op Centrumeiland IJburg is ons plan “Havenkade” als beste beoordeeld op het onderdeel ‘medeopdrachtgeverschap’ (MO). Samen met Faro Architecten, Samen-ontwikkelen en Fris Makelaars bedachten wij een plan waarbij toekomstige bewoners, onze MO-ers, maximale zeggenschap krijgen tijdens het ontwerp- en ontwikkeltraject. Team Havenkade zorgt voor de juiste begeleiding en houdt het proces gestructureerd. De MO’ers doen het leuke werk, wij de rest!

Bij medeopdrachtgeverschap gaat het erom dat de toekomstige bewoners zo vroeg mogelijk in het proces zoveel mogelijk zeggenschap krijgen. Niet alleen beslissen ze mee over de indeling van hun nieuwe woning, maar ook over het proces, de betrokken partijen en het ontwerp van het gebouw. Daarnaast denken ze mee over eventuele gemeenschappelijke ruimtes, de plattegronden en het parkeren. Misschien is het delen van auto’s wel een goed idee?

De kracht van ons plan is het combineren van digitale middelen met workshops. Zo komen we tot doeltreffende workshops, wat de doorlooptijd van het project versnelt. Tijdens de selectieprocedure zijn we hiermee begonnen door een informatieavond en workshop te organiseren. Daarnaast kon men het woonwensenonderzoek invullen. Onze innovatieve aanpak is door de gemeente Amsterdam als beste beoordeeld. 

Helaas zijn we bij de eindstreep bestempeld als runner-up. Nét niet, maar toch zijn we heel trots wat we met het team hebben neergezet! We hadden veel zin om dit traject samen met de aangehaakte MO-ers op te pakken.

Nieuwsgierig naar onze aanpak en denkwijze als het gaat om MO-projecten? Neem dan contact op met Ingmar Eling, i.eling@efy-group.nl