TRANSFORMATIE
VAN GEBOUWEN

Transformatie van gebouwen

Niet alleen nieuwbouw is een oplossing voor huisvesting. Ook het slim en efficiënt omgaan met beschikbare ruimte is van nú. Bijvoorbeeld door leegstaande bedrijfspanden te transformeren tot inspirerende woonruimte voor verschillende doelgroepen. EFY Group geeft voormalige bedrijfsgebouwen een nieuwe bestemming als sfeervolle woningen. Zo wordt werkruimte lééfruimte!

Nieuwe bestemming als moderne woonruimte!

Nedereindseweg 30 Nieuwegein

Onlangs succesvolle oplevering gehad van 42 appartementen aan de Nedereindseweg 30 te Nieuwegein. Een ontwikkeling i.s.m. Driestar B.V. uit Utrecht.

Bekijk het hele project

Transformatie van gebouwen samen met EFY Group

Bij EFY Group weten we als geen ander hoe we deze transformatie van gebouwen vorm en inhoud moeten geven. In overleg met gemeente en partners maken we een gedegen analyse van de markt en matchen de ruimte met de behoefte aan woningen. We onderzoeken of de gebouwen geschikt zijn te maken voor de nieuwe functie. Zo weten we zeker dat ze met de verbouwing in kwaliteit en functionaliteit exact aansluiten bij de wensen van toekomstige bewoners.

Oude bedrijfspanden hebben in veel gevallen een prachtige architectuur en uitstraling. Bijvoorbeeld historische fabriekshallen, schoolgebouwen, ziekenhuizen of kantoorpanden. Als projectontwikkelaar geven we leegstaande kantoorgebouwen een nieuw leven. Zónder het beeldbepalende karakter in de stad of de wijk te verliezen. Op die manier maken we van bestaande gebouwen een thuis voor nieuwe bewoners of functionele ruimte voor kleinschalige bedrijvigheid.

Bedrijfspanden worden woningen

In Gouda geven we twee bedrijfspanden een nieuw leven als comfortabele appartementen in de vrije sector. Om de het karakter van de locatie te bewaren en de nieuwbouw naadloos te laten aansluiten bij het bestaande stadsgezicht hebben we de bestaande elementen behouden. De twee appartementengebouwen, met in totaal 32 fraaie appartementen, zijn in functioneel , esthetisch én duurzaam opzicht een aanwinst voor het stadsbeeld!

Een succesvol project zoals dit verrijst uiteraard niet zomaar. In het voortraject hebben we met alle betrokken partijen overleg gevoerd over oplossingen voor locatiespecifieke kenmerken en vraagstukken, zoals het geluid van het naastgelegen spoor, de stedenbouwkundige inpassing, aanwezige bodemverontreiniging en –sanering en het laten aansluiten van het aanbod op de vraag die leeft bij de doelgroepen. En ook hier blijkt weer: als je sámen de uitdaging aangaat ontstaan parels!.

bedrijfspand wordt woning

32 appartementen nabij het centrum van Gouda

Een voormalige autogarage wordt getransformeerd tot 32 tweekamerappartementen. De appartementen zullen voornamelijk verhuurd worden van sociale huur tot vrije sector huur. De ligging is perfect, bijna hartje centrum.

Transformatieprojecten van EFY Group

Een aantal van onze opvallende transformatieprojecten bekijken?